بررسی ورزش ایران در بازیهای آسیایی، بوکس، بیگانه با مدال!

ساخت وبلاگ

بوکس، بیگانه با مدال!

مشت‌هایی که به صورت بوکس نشست/ امیدواری به درخشان شدن در المپیک

بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو در حالی به پایان رسید که تیم ملی بوکس ایران در کسب حتی یک مدال برنز هم ناکام بود.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی اتحادیه متخصصان ورزش‌های رزمی به نقل از ایسنا، بوکس ایران از جمله رشته‌های ورزشی بود که در رقابت‌های بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، در کسب حتی یک مدال برنز هم ناکام ماند تا همانند دوره قبل بازی‌های آسیایی (۲۰۱۸ - جاکارتا)، سهمی در سبد مدالی کاروان ایران نداشته و بدون مدال به کار خود پایان دهد تا یکی از بدترین عملکردهای خود در تاریخ این رقابت‌ها را به ثبت برساند.

* دو دوره بدون حتی یک برنز

شاگردان حسین نهرودی با ترکیب سید شاهین موسوی، دانیال شه‌بخش، ایمان رمضان‌پور، علی حبیبی‌نژاد و طوفان شریفی در این رقابت‌ها حاضر شده بودند که هر ۵ نفر آن‌ها با قبول شکست برابر حریفان، از رسیدن به مدال بازماندند. نکته مهم دیگر هم حذف نفراتی چون دانیال شه‌بخش و سید شاهین موسوی در همان مبارزات نخست بود، در حالی که از شانس‌های مدال ایران در رشته بوکس به شمار می‌رفتند.

* المپیک پاریس دور از ذهن

بوکس ایران که طی سالیان اخیر روزهای خوشی را پشت سر نمی‌گذارد، در زمان سرمربیگری علیرضا استکی نخستین مدال جهانی خود را به دست آورد و پیش بینی می‌شد که روند رو به رشد خود را ادامه دهد، اما با اتفاقاتی که رخ داد و پناهنده شدن حسن ثوری (رئیس سابق فدراسیون)، این رشته از روند نسبتا خوب خود دور شد و پس از تقریبا ۹ ماه بلاتکلیفی، اکنون سید روح‌الله حسینی را به عنوان رئیس در راس خود دارد که البته شروع خوبی با رئیس جدید هم نداشت.

نکته مهم درباره این دوره از رقابت‌های بوکس در بازی‌های آسیایی، ارائه سهمیه‌های المپیک از طریق این رقابت‌ها بود که با این اوصاف، هیچ یک از ملی پوشان ایران به سهمیه‌های ۷ وزن المپیکی هم دست نیافتند. اکنون تنها شانس ایران برای کسب سهمیه المپیک، رقابت‌های قاره‌ای است که با توجه به نزول بوکس در یکی دو سال اخیر، کسب سهمیه بسیار دور از ذهن به نظر می‌رسد.

مشت‌هایی که به صورت بوکس نشست/ امیدواری به درخشان شدن در المپیک

* پرافتخارترین بوکسور ایران در بازی‌های آسیایی

به این ترتیب همچنان آخرین دوره‌ای که تیم ملی بوکس ایران در بازی‌های آسیایی موفق به کسب مدال شد، ۲۰۱۴ اینچئون است؛ جایی که علی مظاهری و جاسم دلاوری دو مدال نقره و احسان روزبهانی یک مدال برنز را برای ایران کسب کردند تا در حضور قدرت‌هایی چون قزاقستان، کره‌جنوبی و حتی چین، بوکسورهای ایران عملکرد نسبتا خوبی را به ثبت برسانند.

البته باید در نظر داشت که در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو هم بوکسورهای ایران ۳ مدال کسب کرده بودند، اما هر سه مدال آن‌ها برنز بود. با این اوصاف می‌توان بهترین عملکرد بوکسورهای ایران طی چهار دوره گذشته را بازی‌های آسیایی اینچئون اعلام کرد. در ۲۰۱۰ گوانگژو برای ایران محمد ستارپور، علی مظاهری و روح‌الله حسینی (رئیس فعلی فدراسیون بوکس) سه مدال برنز ایران را به دست آورده بودند.

اوج کار بوکس ایران در بازی‌های آسیایی اما پس از یک دوره غیبت در این رقابت‌ها (۲۰۰۲- بوسان) در مسابقات ۲۰۰۶ دوحه بود. بوکسورهای ایران با کسب یک مدال طلا توسط علی مظاهری و سه مدال برنز توسط مهدی قربان‌زاده، جاسم دلاوری و محمد ستارپور، نقش پررنگی را در سبد مدالی ایران داشتند. طبق نتایج کسب شده، علی مظاهری با کسب یک طلا، یک نقره و یک برنز، پر افتخارترین بوکسور ایران در بازی‌های آسیایی به شمار می‌رود.

* بهترین عملکرد بوکس ایران بعد از انقلاب

پس از سه دوره غیبت بوکس ایران (۱۹۷۸، ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶)، بوکسورهای ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن به روی رینگ رفتند که یک نقره و دو برنز به دست آوردند تا شروع خوبی به واسطه حضور مجدد در این رقابت‌ها داشته باشند. با این حال اوج کار بوکسورهای ایران در بازی‌های آسیایی بعد از انقلاب، در رقابت‌های ۱۹۹۴ بانکوک بود که یک طلا، یک نقره و دو برنز برای نمایندگان ایران کسب شد.

مشت‌هایی که به صورت بوکس نشست/ ناک اوت «بوکس» در رینگ هانگژو

* بهترین عملکرد بوکس ایران پیش از انقلاب

شاید بتوان نتایج بوکسورهای ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران را یک نتیجه غیر قابل تکرار برای این رشته در نظر گرفت. بوکسورهای ایران که به عنوان میزبان برابر رقبا به روی رینگ رفتند، در انتهای مسابقات با کسب ۳ طلا، ۲ نقره و ۵ برنز، موفق شدند بعد از کره‌جنوبی با ۵ طلا و ۲ نقره، در رتبه دوم مسابقات بوکس بازی‌های آسیایی قرار بگیرند. این عملکرد، بهترین نتیجه بوکس ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی بود.

نتایج بوکسورهای ایران در ادوار مختلف بازی‌های آسیایی به شرح زیر رقم خورده است:

۱۹۵۸ - توکیو: ۳ نقره و ۳ برنز
۱۹۶۶ - بانکوک: ۴ برنز
۱۹۷۰ - بانکوک: ۱ نقره و ۲ برنز
۱۹۷۴ - تهران: ۳ طلا، ۲ نقره و ۵ برنز
۱۹۹۰ - بیجینگ: ۱ نقره و ۲ برنز
۱۹۹۴ - هیروشیما: ۱ طلا، ۱ نقره و ۲ برنز
۱۹۹۸ - بانکوک: ۱ نقره و ۱ برنز
۲۰۰۶ - دوحه: ۱ طلا و ۳ برنز
۲۰۱۰ - گوانگژو: ۳ برنز
۲۰۱۴ - اینچئون: ۳ نقره و ۱ برنز
۲۰۱۸ - جاکارتا: بدون مدال
۲۰۲۲ - هانگژو: بدون مدال

انتهای پیام/

سقوط در جزیره موجو به سبک تکواندوی ایرانی!...
ما را در سایت سقوط در جزیره موجو به سبک تکواندوی ایرانی! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : impunion بازدید : 46 تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1402 ساعت: 12:55